WAT IS FITNESS

 

Wat is fitness?

Neuromusculair trainen (trainen van de spieren):

Het doel van krachttraining is de spier(en) een prikkel te geven die leidt tot een verandering. Fysiologische veranderingen die optreden zijn;

• Groei van de spiervezels.
• Verhoogde doorbloeding van de spier.
• Toename in kracht en in sterkte van bindweefsel, pezen en band.

De apparaten waarmee men bij power energie  traint, zijn erop gericht specifieke spiergroepen te gebruiken en blessures te voorkomen.

Bij Power Energie Studio wordt er getraind op fitnessapparatuur van het topmerk Technogym
Wat is Cardio fitness ?
Bij Power Energie Studio kun je naast krachttraining ook aan Cardiofitness doen. Het doel van Cardiovasculair training is het hart-long systeem een prikkel te geven die leidt tot een verandering.
Fysiologische veranderingen die kunnen optreden zijn;• Verlaging van de hartrustslag
• Verlaging van de hartslag bij inspanning
• Bloeddrukdaling
Belangrijk bij Cardiofitness is het vermogen van je lichaam om gedurende langere tijd een bepaalde activiteit vol te houden. Anders gezegd, als je al naar adem snakt tijdens een lichte warming-up dan heb je een slecht uithoudingsvermogen. Als je vrolijk fluitend na een pittige spinningles afstapt dan heb je een goed uithoudingsvermogen. Hoe beter je hart en longen functioneren, hoe meer zuurstof ze kunnen opnemen. Het wordt wel eens vergeten, maar je hart is een spier. Hoe sterker die spier is, hoe krachtiger het bloed door je lichaam wordt gepompt. Die zuurstof komt in je bloed. Dat bloed transporteert die zuurstof naar je spieren. Hoe meer zuurstof er naar je spieren gaat en hoe beter je spieren de zuurstof kunnen opnemen, hoe langer je spieren een bepaalde prestatie kunnen volhouden zonder te vermoeid te raken. Hoe langer je een prestatie volhoudt, hoe meer energie (lees: calorieën) je gebruikt. Van Cardiofitness val je dus ook af. Voor Cardiovasculair trainen wordt bij Power Energie Studio gebruikt gemaakt van Cardio-apparatuur zoals de loopband, crosstrainers, roeiers en de fietsen.

 

Onze begeleiders helpen je graag verder !